
-550x688w.jpg)

-80x100w.jpg)
LARENDA TABAL PEYNİRİ 500gr
Niğde Tabal Peyniri,
Ürünlerimiz, tekerlek kalıplar ile geleneksel şekilde üretilir ve bu nedenle homojen bir yapıya sahip değildir. Dilimlenirken gramajlarda ±20 gram oynamalar meydana gelebilir. Bu, peynirlerimizin herhangi bir katkı maddesi içermediğinden doğal ve otantik yapısının bir göstergesidir.
Kökeni ve Üretimi: Tabal Peyniri, adını tarihi MÖ700'lü yıllara dayanan Tabal Krallığından alır. Bu peynir, Niğde bölgesinin yüksek kesimlerindeki yaylalarda yöreye özgü otlarla beslenen ineklerin sütünden yepılır (%100 inek). Bölgedeki hayvanların sütleri oldukça yağlıdır, bu da peynire aromasını veren en önemli özelliklerden birisidir.
Mağarada Olgunlaşma: Tabal Peyniri'nin en dikkat çekici özelliği, olgunlaşma sürecinin mağaralarda gerçekleşmesidir. Niğde'nin doğal mağaraları, peynirin olgunlaşması için ideal bir nem ve sıcaklık ortamı sunar. Bu mağaraların sunduğu doğal koşullar, peynirin kendine has aromasını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur. Mağarada bekletme süreci, peynirin lezzetinin derinleşmesini ve daha yoğun bir aroma kazanmasını sağlar.
Özellikleri ve Tüketimi: Yarı sert fakat elastik dokuya sahiptir. Açık sarı, parlak rengi ve içerisindeki geniş hava boşlukları ile kalitesini gizlemeyen benzersiz bir tat! Tam yağlı pastörize inek sütünden üretilen ve yeraltı soğuk hava mağaralarımızda %99 nemde fermantasyonunu tamamlayan Tabal Peyniri, eşsiz bir aromaya sahiptir. Görünümü ile de gravyer'e benzetilir. Her lokmada hafif tuzlu - yarı tatlı, damakta eriyen ve tereyağlı bir tada sahip.
PERFORMANS NOTU:
Niğde doğumlu Larenda mağara peynirlerinin hepsinin uzun bir raf ömrü vardır. Tabal Peyniri oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında terleme eğilimi gösterir ve kenarları biraz çıtırlaşır, bu nedenle çok uzun süre dışarıda bırakmamanızı öneririz.
EŞLEŞTİRME ÖNERİLERİ:
Tüm peynirimiz sahip oldukları aramotik lezzetler sayesinde yemeklerinizi daha lezzetli hale getirir. "Tabal peynirini hangi ürünlerle eşleştirebilirsiniz?" konusu ilgili tavsiyelerimizi ünlü şeflerimizin bilgilendirmesiyle sizlerle de bu alandan paylaşacağız. Dilerseniz sizler de bu ürüne yorum yazarak eşleştirme önerilerinizi iletebilirsiniz.
Türkiye’nin Niğde iline özgü, doğal yeraltı mağaralarında üretilen eşsiz bir peynirdir.
Koyun sütü ağırlıklı olarak yapılan bu peynir, içerdiği özel bakteriler sayesinde kendine has damarlarla zenginleşir.
Niğde Tabal, sadece tadıyla değil, aynı zamanda üretim süreci ile de dikkat çekiyor.
Mağara ortamının sağladığı ideal sıcaklık ve nem, peynirin olgunlaşma sürecini mükemmel bir şekilde destekler.
Sonuçta, en yüksek kalitede bir lezzet ortaya çıkar. Türkiye'de tek olarak sunulan bu özgün peynir, gastronomi tutkunları ve peynir severler için gerçek bir keşif.
Kahvaltılarınızı zenginleştirmek, özel yemeklerinizi taçlandırmak veya sadece atıştırmalık olarak tüketmek için ideal olan Niğde Mavisi, otantik tadı ve besleyici özellikleri ile sofralarınızı süsleyecek.
999,90TL
Vergiler Hariç: 990,00TL
595,90TL
Vergiler Hariç:590,00TL
954,45TL
Vergiler Hariç:945,00TL
954,45TL
Vergiler Hariç:945,00TL
954,45TL
Vergiler Hariç:945,00TL
999,90TL
Vergiler Hariç:990,00TL